Werkwijze podoloog van der Spek

Consult en onderzoek
Gestart wordt met een vraaggesprek (anamnese) waarin uw hulpvraag, met/of zonder klachten centraal staat.
Patroon van uw klachten, beloop en eventueel voorgeschiedenis komen aan bod in dit gesprek.

Wat kunt u meebrengen naar uw afspraak:
- Makkelijke kleding, prettig is een broek welke over de knie gerold kan worden;
- Schoenen welke u gebruik voor bijvoorbeeld werk en/of sport;
- Verzekeringspas.

Wanneer van toepassing:
Bent u in bezit van uitslagen van bijvoorbeeld foto`s, een MRI of operatie verslagen kunt u deze meebrengen. Dit geeft een zo compleet mogelijk beeld.

Podologisch onderzoek met een fysiotherapeutische knipoog
Register podoloog Van der Spek zet de stand en functie van een `neutrale`voet centraal, deze wordt vergeleken met de stand en functie van uw voeten. Uitleg zal volgen wat de verschillen zijn en of deze van invloed zijn op uw hulpvraag of klachten. U wordt stap voor stap betrokken bij het onderzoek, uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Gedurende het onderzoek maken we gebruik van de volgende middelen om uw lichaamshouding en bewegend functioneren in kaart te kunnen brengen, hierin staat de voet centraal:

  • - Ganganalyse: hierbij wordt gebruik gemaakt van een voetscan (RSSCAN), welke een statische en dynamische opname van uw voeten maakt. Met behulp van meerdere aanvullende metingen kan een completer beeld worden verkregen van de mogelijke oorzaken van uw fysieke ongemakken.

   Podoloog Van der Spek loopmeting onderzoek.jpg

  • - Houdingsanalyse: hierbij wordt de lichaamshouding in zijn totaal beoordeeld, zoals bij heup-, bekken-, en rugklachten.
  • - Functieonderzoek: hierbij wordt de functie beoordeeld van voet- enkel- knie- heupgewrichten.
  • - Voet- en schoeninspectie / schoenadvies.

   Het consult en onderzoek duren circa 45 minuten.


Advies, zooltjes en ortheses
Vanuit het consult en onderzoek wordt voor uw een passend advies gegeven. In sommige gevallen worden speciale oefeningen besproken, schoenadvies wordt gegeven en wanneer noodzakelijk een corrigerende/stabiliserende steunzool gemaakt. Deze wordt veelal binnen 1 week aan u persoonlijk afgeleverd. Indien nodig wordt er na 6 weken een controleafspraak gemaakt.

steunzool podoloog Van der Spek Naaldwijk Westland.JPG

Van der Spek Podologie werkt met de nieuwste technieken voor het vervaardigen van uw steunzolen. Technisch gezien is deze praktijk in de regio Westland en zelfs Den Haag hierin erg vooruitstrevend.
Nieuwe ontwikkelingen volgen zich snel op, deze houdt uw podoloog Van der Spek nauwlettend in de gaten.
De steunzolen worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen om de functie van de steunzolen zo lang mogelijk optimaal te houden.

Siliconen teen ortheses
Voor het corrigeren van teenafwijkingen heeft van der Spek Podologie de mogelijkheid om siliconen ortheses te vervaardigen. Deze worden individueel op uw voet vervaardigd.

Siliconen teen orthese Van der Spek Podologie.jpg

Kwaliteit en persoonlijke benadering
Deze woorden staan centraal gedurende uw bezoek aan register podoloog Van der Spek.
Door u stap voor stap te betrekken in het proces is uw bezoek meer dan alleen het opmeten van steunzolen of het geven van advies. Uw stapt met meer kennis van zaken de deur weer uit.
Iets wat een must is voor het bereiken van een optimaal resultaat.

Registerpodoloog
Ferdi van der Spek is een registerpodoloog met fysiotherapie als vooropleiding.

De registerpodoloog heeft kennis van voetgerelateerde klachten welke verder gaan dan de enkel-voet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld knie-, heup- en rugklachten. In deze laatste categorie wordt de gehele houding beoordeeld en gekeken of een afwijkende voetstand hier van invloed op is. Daarnaast heeft de registerpodoloog kennis van de kindervoet in de groei en behandelt cliënten met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathie.

Logo Registerpodoloog.jpg van der Spek Podologie is een geregistreerde podoloog bij Stichting Loop